Хотел Блу Бей & Семеен хотел Съни Флауър

Общи условия за настаняване и престой

С настоящите общи условия се уреждат отношенията между хотелите, по повод предоставяните услуги и техните гости

1. Условия за резервация
1.1 Преди да резервирате почивката си при нас, е добре да направите запитване дали имаме свободни помещения за търсения от Вас период. Може да направите това по един от следните начини:
Чрез резервационната форма на сайта: www.bluebay-hotel.com
Чрез e-mail: info@bluebay-hotel.com
На телефони: 0554 28360 / 0885 859966
На място в хотела
1.2 След като Ви бъде направена резервация, ще получите потвърждение на посочен от Вас e-mail или на Viber. В него ще се посочва типът и броят на резервираните стаи, броят резервирани нощувки, дата на настаняване и напускане, типът изхранване, броят на гостите – възрастни и деца, дължимата сума и банковата сметка на хотелите.
1.3 За да гарантирате Вашата резервация е необходимо да заплатите по банков път авансова сума в размер на стойността на първата нощувка. Плащането трябва да се извърши до 3 / три / дни след потвърждаването на резервацията от страна на хотелиера. В противен случай, резервацията се смята за невалидна и хотелът няма задължение да осигури настаняване на госта.
1.4 Остатъкът от сумата по резервацията е платим на място в хотела при настаняване.
1.5 Когато клиент направи резервация в Хотел Блу Бей или Семеен хотел Съни Флауър, се счита, че е прочел настоящите общи условия и е съгласен с тях.

2. Условия за анулиране на резервация
2.1 Може да анулирате направена от Вас резервация по следните начини:
Чрез e-mail: info@bluebay-hotel.com
На телефони: 0554 28360 / 0885 859966
На място  в хотела
2.2 При анулиране на потвърдена резервация  10 / десет / дни или повече преди датата за настаняване в хотела, не дължите неустойка. Авансовата сума, която сте платили при резервацията , ще Ви бъде върната
2.3 При анулиране на потвърдена резервация в срок по-кратък от 10 / десет / дни преди датата за настаняване или в случай на неявяване в деня на настаняването, дължите неустойка в размер на авансово преведената сума, равна на стойността на първата нощувка.
2.4 Хотелиерът запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, независещи от хотелиера, причини. В тези случаи хотелиерът предлага настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.
2.5 В случай на преждевременно напускане, суми не се възстановяват.

3. Условия за настаняване
3.1 Настаняване – след 14:00 ч
3.2 Освобождаване – до 12:00 ч
При желание за по-късно освобождаване , се заплаща допълнителна такса :
До 18:00 – 50 лв.
3.3 Резервациите се пазят до 24:00 ч на съответния ден на пристигането
3.4 Деца до 11.99 г се настаняват безплатно на база нощувка и закуска
3.5 Деца над 12 г се настаняват при условия и цени за възрастни
3.6 В хотелът не се приемат домашни любимци
3.7 При настаняване  се изисква предоставяне на лични документи, удостоверяващи  самоличността на госта. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информацията и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за туризма.Тази информация ще бъде използвана само и единствено във връзка с направените резервации и няма да бъде използвана за други цели.

4. Начини за плащане
4.1 В брой на място – в деня на настаняване в хотела
4.2 С дебитна или кредитна карта на място – в деня на настаняване в хотела
4.3 С банков превод – преди настаняване в хотела по сметка в BGN :
За ИВАТУР ЕООД
IBAN:BG27BUIN78551081016212  /  BIC:BUINBGSF / Алианц България
Основание – номера на резервацията и името, на което е направена

5. Права и задължения на страните
5.1 Хотелиерът се задължава да предостави на гостите си заявените и платени от тях услуги.
5.2 Суми за заявени, но неизползвани изцяло или частично услуги по вина на гостите на хотела, не се възстановяват.
5.3 Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва да бъдат заплатени допълнително.
5.4 В сградите на двата хотела пушенето е забранено, в съответствие с разпоредбите на националното законодателство. При нарушение , хотелиерът си запазва правото да наложи, без предварително уведомление, такса в размер на 100 лева.
5.5 Гостите на хотела се задължават да спазват общоприетите норми за добро поведение по време на престоя си.Всички разходи за нанесени материални щети на хотела се заплащат от причинилите ги лица.
5.6 Не се разрешава внасянето и изнасянето на храни и напитки по време на закуската и вечерята.

6. Съхранение на ценности
На разположение на гостите на двата хотела е сейфа на рецепция Блу Бей. Използването му се начислява като допълнителна услуга.
Хотелът не носи отговорност за ценности и пари, оставени извън сейфа, както в стаите, така и в общите помещения на хотелите.

7. Изгубени вещи
Хотелиерът не носи отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи.Намерени вещи се съхраняват на рецепция 10 / календарни / дни. След това хотелът си запазва правото да ги изхвърли или да ги дари за благотворителност.